Konsten att skapa nått att minnas!

Kul i Rimbo 2014

Kul i Rimbo 2014, Dennis, Nanne Grönvall och Geir

Hej på er,

sitter just nu hemma och njuter morgonkaffet efter min hemresa från Sverige och Stockholm. Började skrivandet på Arlanda express igår och avslutar det nu när barnen har fått sin välbehövliga frukost och har dragit till skola och dagis  🙂 Endast Theo och jag är hemma, Theo sover ännu. Hösten och den tidiga “vinterns” intåg har satt sina spår i både barn, mamma och pappa. Det kommer bli lite extra vila här när vi kan ta den, hälsan kommer i första hand! Är tvungen att boka av några möten idag.

Wiliam o Theo

Senaste tiden har varit en minutiös resa under stressande förhållanden men utan stress. Det i sig är en konst! En konst det tar väldigt många fel på vägen att göra innan man lär sig nyckeln till framgång. Jag har hittat den nyckeln, och missat den på vägen flera gånger om skall jag erkänna 🙂 Frågar ni min fru så har hon svar på tal.. “Han har aldrig haft den där nyckeln” ha ha. För det att jag kan njuta i stressens hätta betyder inte att de runt mig inte uppfattar situationen som galen 😉 Men men.. That’s just me! 😉

Min underbara fru Anna och jag

Min underbara fru Anna och jag.

Jag var ju på en fantastisk resa runt i Norge med den tidiga hösten som sällskap och det var helt underbart. Många vill nog säga att det är sjukt mycket jobb, men jag tycker faktiskt inte det! Ensam på scen med endast en gitarr ger också total kontroll över kvällens agenda så jag ser inte 4 x 45 minuter per kväll som ett tungt jobb! Dagarna är dessutom fyllda med allt kul man kan tänka sig fylla dom med, långa underbara promenader/träningar eller ändlösa timmar med skrivande av nya låtar/texter eller vad det måtte vara! Sedan landade jag hemma bara för att studsa vidare upp till underbara Österbotten och LIV Galan men även två dagars “live inspelningar” i Midas studio där vi faktiskt bandade min kommande “skiva” live. 10 låtar väntar på att se dagens ljus 🙂 Helt underbart!!

Underbara Stavanger September 2014

Underbara Stavanger September 2014

Veckoslutet i Jakobstad med LIV Galan avslutades med att vi gjorde jobb med kommande projektet “Father & Sun” som är min son Peter och jag men med fantastisk hjälp från Nisse Nybäck som drar i tråden i fall vi andra inte hittar den 😉 Han har gjort en sjukt bra jobb så långt, väntar med längtan på att få skicka även denna “bebis” ut att prova sina vingar. Även broder Dennis Rönngård är med på ett hörn.

Grabbarna grus i studio med "Father & Sun" på G

Grabbarna grus i studio med “Father & Sun” på G

Sedan bar det söderut. Tisdagen den veckan var det första giget med Janne Marela på tre år, men första gång på duo. Helt underbart kul! Janne har jag gjort jazz gigs med många gånger, men alltid med band. Onsdagen gick jag i studio i Helsingfors och fick sjunga på ett framtidsprojekt som jag inte kan prata så mycket om ännu tyvärr. Men både ni och eventuellt “våra barn” kan komma till att hälsa på min röst i oanade sammanhang i framtiden 😉

Så kom veckoslutet med första live giget på Santa Fe i Ekenäs på 10 år. Fick med mig min underbara broder Dennis Rönngård. Helt sjukt kul att så många vänner från alla mina år i Finland och Sverige dyker upp och säger hej på mina gigs. Riktigt kalaskul har det varit! Detta händer mig även i Norge och Sverige.

Dennis o Geir

Dennis o Geir

Denna vecka åkte jag till Sverige och Douglas Carr på torsdagen, vi hann att skriva ännu en låt i magiska studion med ett underbart skratt i hjärtat som alltid! Fredagen var det gig med Lasse Sakara och bandet han satt ihop för mig till ett event-jobb i Helsingfors. Samma sak där, underbara vänner fans med i publiken och vi hann prata och kramas lite innan jag återvände till Sverige följande morgon, det vill säga nu i lördags.

Resan vidare gick till Globen Hotel för övernattning efter gig i Rimbo med “Kultbandet” tillsammans med Nanne Grönvall, Josefin “Jossan” Blomberg Ljungström, Dennis Rönngård och jag som solister. Bandet var helt sjukt bra!! Nanne levererar alltid oavsett vilket tid på dygnet eller vart det är! Dennis och jag gjorde oss så manliga vi kunde och jag menar vi fick till det 🙂 Den som imponerade mig var nog “Jossan” Väldigt charmig och helt enkelt kanon!! Det att få stå och sjunga underbara låtar (inklusive lite nytt från mig själv 😉 ) med fullt ös och ett band med blås och stråk är inte varje dags kost även för mig! UNDERBAAAART!!

Fullt ös med Kultbandet med Rolli i spetsen, Nanne Grönvall o Geir vokal

Fullt ös med Kultbandet med Rolli i spetsen, Nanne Grönvall o Geir vokal

Efter Rimbo galan med “sen nattning” på Globen Hotel vid 4 tiden på natten, flyttade jag till Clarion Nordic C vid centralen och steg sedan på tåget på morgonen mot Douglas Carr och ännu en dag med magi tillsammans! Vi har nått väldigt speciellt tillsammans den godaste Maestro Carr och jag. Helt sjukt roligt och vi levererar nått nytt och spännande tillsammans varje gång!

Douglas Carr till höger när vi jobbade med Robert Wells senast

Douglas Carr till höger när vi jobbade med Robert Wells senast

Efter jobbet var klart bar det iväg till centralen igen och en lite halvtimme på örat innan jag satte näsan och kursen mot Häggvik för att träffa mina söner Chris och Kevin med deras familj för ett födelsekalas för vår underbara son Chris som skall i väg på en resa tillsammans med vänner i 4 månader från och med nu torsdag. Jag vet att många skulle sätta ned benet för sina älskade, vänner, bröder, systrar eller vad det nu måtte vara för att göra sådana “galna” resor med envägs-biljett och ingen slutdestination.

Från vänster, Stefan, William, Kevin, Theo, Chris liggande fram Oliver

Från vänster, Stefan, William, Kevin, Theo och Chris. Oliver liggande fram

Men jag vill uppmana ALLA till att skapa sina egna minnen i livet. Vägval tar vi varje gång vi går igenom en dörr och väljer höger eller vänster! De du möter på din väg genom livet kan förändra ditt liv totalt på samma sett som du kan förändra deras! Det gäller bara att välja de rätta mänskor och vänner som förtjänar att få vara vid din sida. Detta gäller så klart även vi som familjer. Vi skall alla bete oss och stödja varandra till att göra rätt på vår väg i livet. Men minnena skapar vi inte vid att sitta i hörnet och titta på att livet leker..

Sedan att jag ber på mina knän för att mina barn och vänner skall få lära livets “ups and down” utan den eviga smärtan är väl onödigt att jag skriver men ett sanningens ord! Nu skall jag vänta på att lilla godingen Theo vaknar så jag får dansa lite med honom precis som min pappa tog mig i famnen och dansade 😉

Kram och evig tjärlek!!

Geir


5 responses to “Konsten att skapa nått att minnas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: