Ute på vägen igen!

Tessa

Hej från mörkrets baron, mitt i solen på tåget mellan Helsingfors och Jakobstad!

Det lyser lite väl hårt, jag har inte varit ute i solen mitt på dagen på ett tag 😉 så det känns extra “gött” på gott och ont måste jag erkänna! Allt detta har sin naturliga förklaring så klart. Mest av allt är det så för att solen inte helt har brytt sig med att knacka på min dörr så här underbart skrattande på lääääänge, så jag har inte brytt mig om att bjuda tillbaks och stängt dörren.

De flesta gånger dagen har börjat så har den gått med till att mysa (eller rättare sagt stressa) med barnen på morgonen, föra till skola och dagis eller i varje fall se till att de kommer sig iväg så som de skall. Det har väl inte varit helt problemfritt, men det är fantastiskt underbart att få njuta av denna delen av livet med, vilket ju inte brukar vara vardag för oss som har musiken som vår närmaste vän och blods-broder!

Nya vindar blåser men det är inte i obekant miljö! Jag var i möte med Olli Peuhu förra veckan, vi har jobbat lite tillsammans för några år sedan. Riktigt kul att träffas igen, jag blev bjuden på konsert till Malmitalo igår och satt på första bänk när Tessa “Bossa” Virta hade konsert där, tillsammans med Olli på bas och ett gäng andra mycket duktiga musiker. En riktig trevlig afton blev det, hoppas vi kan genomföra våra planer och köra flera gig tillsammans framöver.

Mitt nya album har musikaliskt sett hittat sin form! Nu är det mera hur allt skall se ut, CD cover etc och jag vill ha samtliga texter och sådant snyggt presenterat så det återstår mycket jobb! Har varit i kontakt med vänner som jobbar inom detta, har genomfört hela detta albumet på samma vis. Ser ingen anledning att stressa iväg nu när jag har fått all musik inspelat med otroligt proffsigt hjälp, hela vägen med nära vänner vid rodret. Senast nu var det Svante Forsbäck och Chartmakers West som tog sig tid till att göra min Master vilket jag är oerhört tacksam för! Låter KANON helt enkelt! Han var full i lovord om hur bra det låter från början av med bandet och inspelningen i Midas studios! Yihaa!!

Så nu tar jag mig tid att kolla med både svenska, norska och finska vänner som har det där lilla extra på min väg fram till release av mitt första svensk-språkiga album! Har fått lite delade meningar om det att faktiskt göra en CD och inte bara släppa allt digitalt så som många numera gör. Det är ju inte helt i tiden att göra så här mera, men helt i tiden känns det som att jag aldrig har varit så  jag gör det nog på mitt sett i alla fall och faller med det 😉

Just nu sitter jag i tåget som sagt på vägen till Jakobstad och Jaro Galan 2015 som är i morgon, fredag 13de.. Skall repa med broder Dennis, Jennie Storbacka, Heidi Storbacka med flera, skall bli riktigt kul att träffa alla igen!! Repetition som sagt i kväll, Gala i morgon efter ytterliga rep i morgon på dagen. Efter det åker jag till Vasa lördag morgon för att åter igen ta svängen ut till Replot, Midas Studios och banda nya låtar. Denna gång skall jag banda för Jeppo Skolmusikkår. Har fått äran av att köra två låtar på deras CD, har ett hemligt “Juhuuuuu” i bakfickan där jag har fått topp hjälp på vägen!! Skall bli riktigt kul denna resa!

Med detta avrundar jag min lilla hälsning för denna gång! Passerar just nu Tammerfors. Det var ju här jag vann finska Eurovision i 2005, i TampereTalo! Minnena är många, och underbara!! Och ja.. det är fantastiskt skönt att vara “Ute på vägen igen!”


One response to “Ute på vägen igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: