Från Jaro Galan till Midas Studios!

Grymma gänget i studio :)

Grymma gänget i studio 🙂

Hej där 😉 Ja så sitter man på tåget igen, skönt åkande söderut denna gång från Vasa. Jag kom ju upp med tåg med, tog mig från Helsingfors i torsdags raka spåret till Bennäs och repetitioner inför Galan. Repet gick bra och det blev en väldigt lyckad kväll med broder Dennis och gänget!

Det känns alltid kul att komma till Jakobstad, en njutning att gigga och umgås med goda nära vänner!! Fick framföra favoriter, särskilt “Bridge over troubled water” och “Day Tripper” (Whitesnakes version) var extra kul att göra! Har inte begett mig på dom förut, faktiskt lite i respekt för originalet! Men det kändes KANON!! Ha ha, så det är inte sista gången..

Det blev tidig kväll för mig, hade avtalat med Jeppo ungdomsorkester att komma till Vasa och banda med dom. Så lördag morgon var man snabbt på benen och åkte iväg efter frukost. Skjutsen var uppdelat i två delar, först kom en bil och hämtade mig och körde mig till Ny Karleby, sedan i väg till Vasa med David som spelar piano på låtarna vi spela in. En väldigt trevlig kille och en riktig virtuos skulle det visa sig!

Den grymma pianisten :)

Den grymma pianisten 🙂

Första låten hade de redan bandat kompet på så jag var framför mikrofonen och ylade redan innan lunch! Med tanke på hur glada vi brukar bli tillsammans Dennis, gänget och jag när vi hänger i nått hörn så är jag väldigt glad jag tackade för mig i tid denna gång och kröp i sängen när jag kunde kvällen innan 🙂 Jag satte första låten i god tid innan bandet kom in för att banda med oss låt nummer två!

Glädjen var total så klart när mina vänner i bandet kom, Jan Simons på bas och Max Schultz på gitarr. Anton och David från ungdomsorkestern gjorde ett väldigt bra jobb och hängde på i svängarna på en nyskriven låt som jag har skrivit tillsammans med Stefan Bagge och Robert Wells. Skall bli grymt kul att höra sen när det blir klart!

Freddy som är dirigent i orkestern var så klart med och vi hade jättetrevligt där tillsammans i Midas Studios i Replot utanför Vasa. Jag måste erkänna att det nog kommer att bli lite knepigt att gå in i en “vanlig” studio igen efter alla mina sessioner i Midas både med min egna skiva och nu för detta projekt. Studion är helt enkelt out- standing!! Petter vid spakarna i studion var grym som vanlig!

Sedan bar det i väg in till Vasa och ta en snabb dusch. Jan Simons och Max hade gig tillsammans med Tuukka Aitoaho, en vansinnigt svängig trummis från Vasa! Så snabba ryck och ned i O´Malleys bar på SAS hotellet. Shit vad bra det är det där bandet!! Max är ju en världs gitarrist och en fulländad gentleman och killarna lirade underbart snyggt ihop! Jag fick den stora äran att avsluta gigget tillsammans med dom, yihaa!!

Nu skall jag hem till familjen och ladda för veckans alla möten. Både måndag och tisdag sitter jag i möten från tidig morgon till sent på kvällen. Jag avslutar mitt uppdrag i Svenska Kulturfonden nu. Skall bli riktigt kul att träffa hela gänget där med nu denna vecka.

Stor kram på er alla, ha en underbar vecka!!

Tjärlek.. Geir


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: