Skönt att vara hemma när det smäller! 

Att vara hemma i lugnets vrå är inte alltid så lugnt och det vet alla som har barn. Inget är värre än att sitta på nått hotell, eller jo, ännu värre är att vara på väg på scen någonstans och veta att katastrofen är nära där hemma!

Vi har ju haft “feberbarn” (febriga barn) här nu sedan i söndags, och jag borde ha varit i Vasa med Svenska Kulturfonden och firat alla prisvinnare och nya medlemmar!! Mitt jobb i fonden är slut 1 augusti i år, det har varit en väldigt rolig “resa”! Extra tråkigt då så klart att inte få säga hej till underbara gänget.

Men igår kväll just innan klockan 22 hörde jag konstiga ljud via baby-larmet som vi har på barnrummet där vi har lilla Theo (som har haft feber länge nu)  sovande tillsammans med William och Olli. Jag sprang snabbt till övre våningen.

Denna gång var det William och han kunde inte andas! Vi har ju haft några gånger både feberkramp och falsk krupp, inget trevligt nått av det! Men samtidigt skönt att ha erfarenheten med att veta vad man ska göra!!

Även William hade nu feber, otroligt ont i halsen och “trumpet” andning! Det låter roligt här, men när barnets in och ut andning låter så där illa så vet vi det är allvar. Kortison tabletter, astma medisin samt febernedsättande och isglass och mycket frisk luft. Men mest av allt ingen panik!!

Det låter säkert självklart? Håll dig i lugn och ro och gör vad du måste göra.. Inte alls lätt, men nödvändigt! Men mest av allt var det otroligt skönt att vara hemma själv när det smäller!! Denna gång var det jag som fick ringa mamma och berätta och inte tvärt om. Hon kom hem så fort som hon kunde.

Så nu njuter pojkarna och jag tillsammans av världens starkaste tjej! Den här gången är det inte underbara mamma vi njuter av, men en rödhårig krutgumma från Sverige 🙂

TJÄRLEK!

Geir

  


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: